top of page

PODCASTS

Her kan du finde links til forskellige podcast episoder, som jeg har deltaget i. Nedenfor kan du læse mere om hver episode, samt de emner jeg har givet mine perspektiver på. 

Du er meget velkommen til at tage kontakt til mig, hvis du selv har en podcast, hvor du synes, mine perspektiver kunne være interessante at have med. 

1200x1200bb.jpg
PODCAST EPISODE

Anti-Racistisk Ordforråd feat Mette Toft Nielsen
A Seat At The Table

Mar 2021 - 47 min 33 sec

"Dagens afsnit handler om vores antiracistiske ordforråd, og hvordan vi bruger visse begreber. Hvad vil vi gerne udtrykke med det ordforråd, vi har, og hvilke fællesskab er det med til at skabe eller ekskludere fra? Derfor har vi inviteret den klogeste, Mette Toft Nielsen, ind til bordet. Vi taler om det virker efter hensigten, i dansk kontekst, at bruge ord som woke, racialiseret, bias, osv."

bb40a864a994a3cd3009b9e3fc3ce51f.jpg
PODCAST EPISODE

Magthierarkier i folkeskolen -med Mette Toft Nielsen
Ungdomsmagt (24/syv)

Feb 9 - 53 min 29 sec

Folkeskolens opgave er at forberede eleverne til deltagelse, medansvar, rettigheder og pligter i et samfund med frihed og folkestyre. Men lever folkeskolen egentligt op til det ansvar? I den her episode giver folkeskolelærer og selvstændig konsulent, Mette Toft Nielsen, sit bud på, hvordan vi kan være mere opmærksomme på, hvilket magthierarki vi bliver præsenteret for i skoletiden.

SUPERTANKER.jpg
PODCAST EPISODE

Hudfarve, hårtype, tørklæde ... og livsmuligheder
Supertanker

TIRSDAG 16. JUN 2020 - 56 MIN - P1

"Jeg er ikke racist, men ... "

Hvor tit har vi ikke hørt den sætning? Måske endda selv ytret den. Og det er muligt, at vi ikke oplever os selv som racister, der udgrænser og nedværdiger mennesker med en anden hudfarve, hårtype eller etnicitet. Ikke desto mindre er vores verden i dag bygget på et fundament af forskelsbehandling af mennesker, der er eller ser anderledes ud. Den er fx i mange henseender bygget af slavegjorte - bygget på tanken om slaveri. Og hvor gerne vi end vil undgå prædikatet "racist", så er der strukturer i vores samfund, vores sprog, vores undervisningsmateriale, som gør, at vi stadig racialiserer.

Medvirkende:

  • Mette Toft Nielsen, folkeskolelærer, selvstændig konsulent og Cand.Mag. i Kultur, Kommunikation og Globalisering.

  • Peter Hervik, antropolog, Professor i Migration, Medier og Konflikt ved DPU, Aarhus Universitet.

  • Carsten Ortmann, tilrettelægger og vært.

e797aba886deb77fb75777d029f0835c.jpg
PODCAST EPISODE

Samfundets etniske kompleksitet skal afspejles når vi gør folkeskole!
Udråb

2021

"Vi gør de minoritetsgjorte og de etnisk danske børn en bjørnetjeneste ved ikke at lade folkeskolen afspejle de etniske kompleksiteter der er i samfundet.
Vi snakker om formålsparagraffer, undervisningsmateriale og fokusområder, Mette fortæller hvad vi kan og burde gøre anderledes."

team-300x172.png
PODCAST EPISODE

Nypudsede vinduer og spejlbilleder: Undervisningsmaterialer til folkeskolen under lup
FLYGTNINGE OG FRED

21. januar, 2020

"Mette Toft Nielsen er cand mag i kultur, kommunikation og globalisering fra Aalborg Universitet, arbejder som folkeskolelærer og sætter fokus på den manglende repræsentation og de stereotype og ensidige fortællinger , der findes i undervisningsmaterialer til folkeskolen. Med udgangspunkt i konkrete materialer kommer hun ind på hvilke muligheder for identifikation der stilles til rådighed for forskellige grupper af børn i klasseværelserne og hvordan det skaber inklusions- og eksklusionsprocesser i forståelsen af det kollektive ”vi”. Afslutningsvis diskuterer hun, hvordan undervisningsmaterialerne kan gøres mere dynamiske og give et mere reelt billede af det samfund vi er en del af. Det er nr 3. oplæg fra konferencen ”Sort hår og brun hud gør en forskel – også i folkeskolen”, som foregik d 9. oktober 2019."

radio24syv revolutionen
PODCAST EPISODE

Farvede forventninger i folkeskolen
6. dec. - 53:52

Ifølge loven skal folkeskolen være et sted, hvor børn oplever ligeværd, men lige nu er det et sted hvor forskelle ofte forstærkes. I første time taler vi om, hvordan brune, sorte og muslimske børn bliver racialiseret i folkeskolen, hvad “danskhed” er for en størrelse, og hvordan det at folkeskolen – ligesom meget af samfundet – insisterer på at være et neutralt, farveblindt sted, er en kæp i hjulet for, at det kan blive en reelt inkluderende institution.

Gæster: Mette Toft Nielsen pædagogisk konsulent @dekonstruer og tidligere folkeskolelærer.

Værter: Johanna Kinnock, Laura Na Blankholm.

radio24syv revolutionen
PODCAST EPISODE

Afkoloniser folkeskolen!
6. dec. - 53:55

Vi laver en normkritisk øvelse og taler om, hvilke pædagogiske metoder og tilgange, man kan bruge som lærer for at udfordre negativ forskelsbehandling i folkeskolen. Og er det usolidarisk ikke at putte sit barn i folkeskolen, hvis friskoler og privatskoler er mere indkluderende? Til sidst drømmer vi om folkeskolen som et centralt samlingspunkt på tværs af generationer i lokalmiljøet, hvor alle elever bliver bestyrket og kan tro på sine egne evner.

Gæster: Mette Toft Nielsen pædagogisk konsulent @dekonstruer og tidligere folkeskolelærer.

Værter: Johanna Kinnock, Laura Na Blankholm.

Kontakt mig i dag for en uforpligtende, indledende sparring og hør mere om, hvad jeg kan tilbyde dig via mine konsulentopgaver.

bottom of page